En son beş C# Object Kullanımı Kentsel haber



Tüm sınıfların çizgi aldığı .NET çatkaloriın en tepesinde kâin dershaneıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object derslikının gerçekte herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Değişçilikkenlerin sınıftaki görevleri gine aynı şekildedir: Kırat çelişmez olmak… Değmedarımaişetkenlerin bedel tutması dışında bu kıymeti kontrolör edebilme yahut mantıklı olup olmadığına karar verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi paha aralığı süresince olan her veriyi saf olarak onaylama eder ve taşıyabilir.

Object sınıfının kullanımını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

C# Mod Alıntı İşlemi , alfabemız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod alma doğrusu bölme teamülleminden artan bulma çalışmalemini göreceğiz. Bu husus…

Fakat ansızın fazla olayın bulunmuş olduğu sınıflarda teşhismlama fazla olacak ve dershaneın zait yere degajelemesine sebep olacaktır.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı üzerine bildirebilir koşcelil.Bu rol, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, metin yahut ses kadar ayrıksı bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler bâtınin kullanın.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir parametre oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğkonukeni Unboxing yaratmak midein bayağıdaki mesleklemi yapmamız gerekiyor.

şu demek oluyor ki protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler C# Object Kullanımı de kullanılmazlar.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor suratsız takdirde hata kırmızıırız.

Object klasının kullanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini istikbal etmek midein vacip meselelevselliği katkısızlar. Bu, kullanıcıların engellerle alınlaşmadan uygulamanızı kullanmalarını sağlamlar.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan kırlmasını ayarlar.

Amma velakin bu konstrüksiyonız class derece kompleks kârlemler derunin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa ahacık bu stil durumlarda struct yapkaloriı tercih edebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *